Venitul de baza neconditionat

Venitul de bază necondiționat este un model social-politic de transfer financiar, conform căruia fiecare cetățean, indiferent de situația sa economică, primește o sumă de bani stabilită prin lege. Această sumă este aceeași pentru toată lumea și nu presupune un contraserviciu. Este pusă în discuție ca model de venit capabil să asigure existența chiar și în absența unei alte surse de venit sau ajutor social.

IMPORTANT !  Citeste aici mai multe despre Venitul de baza neconditionat

Mai multe reţele şi comunităţi centrate pe Venitul de Bază în Europa au decis să aleagă progresul, prin dezvoltarea ideii de Europa Socială. Un venit de bază necondiţionat, un supliment pe lângă celelalte măsuri politice necesare, constituie un pas important.

O acţiune strategică pentru a pune reflectoarele pe nevoia unui venit de bază necondiţionat este lansarea acestei iniţiative a cetăţenilor. Obiectivul iniţiativei este colectarea a mai bine de un milion de semnături, în semn de suport pentru o campanie la nivel european, care are loc în peste 17 ţări europene (Austria, Belgia, Danemarca,Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovenia, Slovacia, UK, Portugalia, Ungaria, România).

Iniţiativa a fost pregătită de un grup de cetăţeni care au convingeri politice diferite şi origini sociale diferite, însă toţi susţinem în mod activ venitul de bază şi dorim ca dezbaterea în UE să se intensifice. Deşi unii dintre noi suntem implicaţi în organizaţii politice sau activism politic de diverse culori, nu suntem afiliaţi nici unei organizaţii în mod specific – cu atât mai puţin vreunui partid politic! Toate activităţile noastre se bazează pe voluntariat.

Pagina oficiala  European Citizens' Initiative for an Unconditional Basic Income

Youtube     Wikipedia    Facebook