Sondaj

Propunere Comunicat

DA
7 (87.5%)
NU
1 (12.5%)

Numărul total de membrii care au votat: 7

Votare închisă: Martie 12, 2016, 10:42:21 a.m.

Autor Subiect: Propunere Comunicat  (Citit de 1424 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Farca Dorin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 165
  • Country: se
  • Karma: +3/-0
  • Respect: +35
    • Democratie Directa
Propunere Comunicat
« : Martie 11, 2016, 10:42:21 a.m. »
0
Vot de urgenta, timp de vot : 24 ore

Comunicatul il gasiti mai jos cat si la atasamentele de la vot.


Comunicat

Partidul "Democrație Directă România", este singurul partid, la ora actuală, organizat intern pe principii non ierarhice și care, în plus, are ca unic obiectiv introducerea controlului cetățenilor asupra candidaților dupa ce vor fi aleși.

Ce înseamnă asta ?

- Înseamnă că, candidații propuși de partidul "Democrație Directă România", vor fi desemnați prin votul tuturor membrilor partidului.
- Înseamnă că oricine membru poate candida și orice membru poate propune un candidat.

Suntem conștienți că acest lucru nu rezolvă problema de fond cu care se confruntă România.
Faptul că, candidații propuși nu sunt dinainte "îndatorați" cuiva nu garantează că ei nu pot fi corupți sau santajați în cei 4 ani care vor urma.

Drept urmare, nici nu ne propunem sa îi "trimitem" în Parlament pentru 4 ani. Ne propunem să îi trimite în Parlament cu un singur scop precis și cu un termen fix.

- Scopul este să redea controlul cetățenilor asupra aleșilor prin introducerea unor noi articole în Constituție si eliminarea celor ce făceau imposibil acest lucru.

Adică, cetățenii să îi poată retrage, să poata iniția legi, sau modificări constituționale ce vor ajunge direct, fără aprobarea "cuiva" anume, la referendum, în cazul în care propunerea respectivă a întrunit un anumit număr de susțineri.

- Termenul de "execuție", în cazul în care vor avea majoritatea necesară, este de maxim 6 luni.

În cazul în care nu își vor face treaba în cele 6 luni ei vor fi excluși imediat din partid și... în continuare... intră în sarcina voastră, a cetățenilor ce i ați votat, să acționați cum credeți de cuviință împotriva lor.

În continuare, dacă din diverse motive nu aveți încredere în noi, deși la o simplă citire a "statutului", care explică modul de organizare internă și a "programului" nostru, în care este expus singurul nostru obiectiv, o să vedeți că ceea ce susținem este real, vă invităm să vă organizați chiar voi în partide constituite pe același model, non ierarhic, și cu același scop, redarea controlului cetățenilor asupra aleșilor, pentru a avea cu cine să colaborăm.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm să veniți alături de noi sau să vă organizați astfel încât, împreună, să oferim o șansă României și generațiilor viitoare.