Sondaj

Sunteti de acord cu adoptarea prezentului Regulament de funcționare provizoriu?

DA
12 (100%)
NU
0 (0%)

Numărul total de membrii care au votat: 11

Votare închisă: Ianuarie 23, 2016, 08:06:39 p.m.

Autor Subiect: Regulament de funcÈ›ionare provizoriu  (Citit de 1486 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alin Bogdan

  • Vizitator
Regulament de funcționare provizoriu
« : Ianuarie 16, 2016, 08:06:39 p.m. »
+1
Regulament de funcționare provizoriu

Prezentul regulament este destinat funcționării provizorii a partidului până la adoptarea unui regulament de ordine interioară. În momentul votării unui regulament de ordine interioară, dispozițiile prezentului regulament se abrogă.


Capitolul I : Admiterea de noi membri


Art.I.1

a) Toate cererile de noi membri, cu excepția celor autentificate de un avocat/ notar, vor fi certificate de un membru acreditat, printr o declarație pe propria răspundere.

b) Se consideră membri acreditați :

- 1) membrii fondatori, până la întrunirea primei AGP.

- 2) membrii comisiei provizorii de accept a noi membri, până la prima AGP.

- 3) membri CCAM, după prima AGP.


Capitolul  II : IniÈ›iativa È™i referendumul


Art.II.1

a) Conform Art.36(c) din statut, "inițiativele nu pot contraveni prevederilor statutului sau ale ROI".

b) numărul de susțineri necesare în vederea inițierii unui referendum este de 10% din numărul total de membri.

c) sustinătorii vor fi mentionați la sfârșitul textului propunerii supuse la vot.

d) propunerile ce au susținerea necesară vor fi remise unui membru al CAV, sau al unei comisii provizorii ce se va stabili prin vot în acest scop până la prima AGP, pentru inițierea referendumului. În cazul în care o propunere încalcă statutul, membrul CAV, sau al comisiei provizorii, poate atenționa ințiatorul sau aduce respectiva problemă în atenția CAP, sau al comisiei provizorii ce ține locul CAP până la prima AGP. În cazul în care inițiatorul nu dorește să țină seama de recomandări, el poate continua cu propunerea, CAV, CAP sau orice alt membru care constată încălcarea statutului putând adăuga o atenționare, sau inițiind un vot de VETO. Membrul care a inițiat o propunere antistatutară este pasibil de sancțiuni.

e) în cazul propunerii spre sancționare a unui membru ce a continuat până la capăt cu o propunere nestatutară, se va întocmi o notă justificativă ce va explica în detaliu în ce fel au fost încălcate prevederile statutului. Propunerea de sancționare, împreună cu nota justificativă va fi supusă votului.

f) înainte de a înainta o propunere la vot, strângerea susținerilor se face pe grupul de facebook destinat membrilor DDR. Astfel, toți membrii pot contribui la formularea ei cât mai bine și pe înțelesul tuturor, și orice membru poate face o observație dacă încalcă prevederi ale statutului sau ale ROI. În plus, voturile obținute pe facebook contează ca "susțineri" ale propunerii și va pot face și o părere dacă propunerea are șanse să treacă. Toate propunerile, cu exceptie celor de urgenta, vor sta 3 zile (72 ore) pe grupul de facebook.

g) Timpul de vot de 7 zile curge de la ora lansarii propunerii. Deci cele 7 zile vor fi 168 de ore.


Capitolul III : Sancțiuni


Art.III.1

a) se recomandă votarea unei sancțiuni gradual.

b) la fiecare nouă abatere, dacă aceasta este în decursul unui an (365 zile), nu va mai fi pusă și varianta cu abaterea precedentă, rămânand de ales doar din celelalte posibile. Nu vor figura la vot variantele ce nu i se pot aplica (de exemplu, dacă nu deține o funcție nu se va mai introduce ca variantă de vot :"demiterea din funcție")

c) în cazul trecerii unui an (365 zile) de la ultima sancțiune fără a mai fi comis o altă abatere, cu ocazia primei noi abateri se reiau toate variantele de sacționare, mai putin cele inaplicabile.


Art.III.2

a) Membrii acreditați să certifice adeziuni de noi membri răspund personal pentru verificarea identității acestora, prin completarea declarației pe propria răspundere, cu excepția cazurilor în care adeziunea a fost certificată de un avocat/ notar.

b) Sancțiunea în cazul încălcării prezentului articol, pe linie de partid, este suspendarea pe minim 1 an de zile sau excludere din partid. Sacțiunea se decide prin vot. În cazul în care nu se întrunește cvorumul, se aplică sancțiunea mai blânda, adică suspendarea pe 1 an.

c) Partidul își rezervă dreptul de a acționa în justiție atât membrul care a fost acreditat să facă verificarea și nu a făcut o în conformitate cât și membrul ce sub o identitate falsă a participat la procesul de vot sau orice alte activități în partid sau în numele partidului.